Archiefweb.eu heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als expert op het gebied van webarchivering. Onze eerste webarchieven dateren van 2003 en sinds die tijd hebben we mede door onze gebruikers een uniek platform neergezet, waarmee we vandaag de dag veel organisaties kunnen helpen. De ervaring die we hebben opgedaan, zetten we dagelijks in voor onze gebruikers. Alleen al in Nederland hebben we honderden organisaties die we dagelijks archiveren. We archiveren websites voor het bedrijfsleven, maar ook voor de overheid, waaronder gemeenten, waterschappen, provincies, ministeries, het Koninklijk Huis, de Erfgoedinspectie en de AIVD.

Inmiddels maken we in Nederland meer dan 260.000 webarchieven per jaar. Voor zowel voor de overheid als het bedrijfsleven en zijn hiermee uniek in Europa. We werken samen met diverse Internationale spelers, zoals The British Library en Archive.org. We maken gebruik van dezelfde technologie en wereldwijde standaard en ontwikkelen deze continu door.

Het team van Archiefweb.eu bestaat uit specialisten. Aangezien webarchivering voor de meeste organisaties een nieuwe discipline is is het prettig te kunnen terugvallen op mensen met de benodigde kennis.

Wilt u meer weten? Wij komen graag bij u langs. Maak een afspraak!

Wat doen we?

Archiefweb.eu maakt een volledige versie van uw website. Deze is geheel doorklikbaar met alle informatie, afbeeldingen, navigatie en achterliggende documentatie. Alle wijzigingen worden vervolgens opgeslagen en weergegeven in het archief.

Met Archiefweb.eu kunt u uw website laten archiveren zoals u dat wilt. Dit kan wekelijks, dagelijks en zelfs continu. Bezoekers kunnen eenvoudig bladeren en zoeken door het archief en ervaren uw website, precies zoals deze er op een bepaald moment uitzag.

De archieven worden direct opgeslagen in het ISO-gecertificeerde WARC formaat. Dit geldt als de internationale standaard voor webarchivering. En hiermee is de duurzaamheid en authenticiteit van uw archief gegarandeerd! Archiefweb.eu werkt volledig CMS onafhankelijk en er is geen beheer noodzakelijk. Wij nemen u al het werk uit handen.